Flat white

Wat is een flat white?

Je leest steeds vaker over de koffiespecialiteit flat white. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe wordt het bereid? Dit zijn vragen die we toch nog veelvuldig voorbij horen komen. Terwijl een flat white niet veel afwijkt van de normale cappuccino die wij kennen.

Hoe wordt een flat white bereid?

Een flat white is een steeds meer opkomende koffiespecialiteit met melk. Waarvan niet veel mensen weten hoe je het nou eigenlijk maakt en wat daadwerkelijk het verschil is met een cappuccino? Wij begrijpen deze vragen, omdat deze twee koffiespecialiteiten ook behoorlijk veel op elkaar lijken. Zo is namelijk eigenlijk het enige verschil de hoeveelheid koffie (espresso, ristretto) vergeleken met de hoeveelheid melkschuim.

Deze koffiespecialiteit wordt namelijk bereid met een dubbele espresso of een dubbele ristretto. Het is hierdoor net wat krachtiger en pittiger dan een normale cappuccino, maar blijft nog altijd mooi gecombineerd met mooi fluweelzacht schuim.

Het wordt geserveerd in een grote cappuccino mok welke goed voor verwarmd moet zijn. Verder gaat net als bij de cappuccino eerst de koffie in het kopje en wordt daarna pas de melk opgegoten.

Wij merken dat deze koffiespecialiteit veel in de smaak valt bij echte koffieliefhebbers die even wat anders willen dan een normale kop koffie. Zo bevat deze specialiteit namelijk meer kracht die niet door alle cappuccino drinkers lekker bevonden wordt.

Welk boon gebruiken voor een flat white?

Aangezien dit een melkkoffie is, adviseren wij een wat stevigere boon te pakken welke wat pittiger is van smaak. Zo mag het echt wel een robusta melange zijn, welke wat donkerder is gebrand met ondertonen van graan en fruit. Kijk eens naar onderstaande koffiesoorten, deze zijn uitermate geschikt voor deze koffiespecialiteit!

Heb jij thuis geen koffiemachine die voor jou een flat white koffie kan zetten? Lees onze eerdere blogs dan eens over de beste pistonmachines voor thuis en de beste volautomaten voor thuis! 

Flat white

3 reacties op “Wat is een flat white?”

  1. Nice weblog here! Additionally your site so much up fast!

    What host are you the usage of? Can I get your associate hyperlink in your host?
    I desire my website loaded up as quickly as yours lol

    Feel free to visit my page – jasa pembuatan company profile [Kazuko]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *