VOLAUTOMATEN

In dit artikel lees je alles over de beste koffiemachines per segment en klasse. Alle machines in het overzicht zetten in een handomdraai een heerlijke kop koffie. Om juist goed te kunnen laten zien waar de verschillen hem inzitten en waar wij naar gekeken hebben, heb ik de machines verdeeld in verschillende segmenten. Die segmenten heb ik bepaald op basis van aankoopprijs en functionaliteiten, zo heb je het luxe segment, het middensegment en budgetsegment.

Geen zin om dit allemaal helemaal te lezen? Hier vindt je de beste koop van 2021 volgens ons! Siemens EQ6 plus

Luxe koffiemachine top 3

We trappen af met de meest luxueuze koffiemachines die voorzien zijn van de beste onderdelen, de tofste looks en de meeste mogelijkheden. Aan deze machines hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje, maar voor een echte koffieliefhebber is dat het dubbel en dwars waard. We hebben gekeken naar een budget van boven de € 1000,-

JURA E8

Jura is al jaren een van de absolute toppers als het aankomt op de luxe machines voor thuis. Het is dan ook niet voor niets dat Jura een aantal keer terug zal komen in deze lijst. De Jura E8 is van alle gemakken voorzien! Door haar eenvoudige spoelprogramma’s en handige display scoort deze machine hoog op het gebruiksgemak. Naast de vriendelijkheid in gebruik bezit deze machine ook een hoop leuke tools, als bijvoorbeeld een app waarmee je de koffiemachine kunt aansturen. Let wel op, deze tool kost extra!

De machine is in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar wij vinden de Dark Inox toch wel echt de mooiste!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Jura E8 koffiemachine.

JURA S80

Zoals gezegd komt Jura vaker voor en met wat voor machines! Deze machine is vooral bijzonder door zijn instelbaarheid. Je kunt namelijk op de machine voorkeursprofielen programmeren tot de 8 personen, zo heeft iedereen zijn of haar perfecte kop koffie! De sterkte van de koffie, de temperatuur van de melk en de hoeveelheid water zijn van deze instelmogelijkheden. Deze machine is dan ook uitermate geschikt voor mensen met een groot gezin, waar veel échte koffieliefhebbers tussen zitten. Naast de fantastische mogelijkheden van de machine is het ook een waar lust voor het oog!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Jura S80 koffiemachine. 

SIEMENS EQ.9+ S500

Waar Jura al jaren bekend staat om zijn goede koffiemachines, is dat bij Siemens niet het geval. Echter doet Siemens tegenwoordig niet meer onder aan de kwaliteit van de koffiemachines! Het is dan ook een van de hardst groeiende koffiemachinefabrikanten vandaag de dag. De Siemens EQ9 is een slimme koffiemachine, welke eenvoudig te bedienen is. Om het schoonhouden van de machine zo goed als mogelijk te kunnen doen, heeft Siemens niet alleen nagedacht over het spoelprogramma op de koffiemachine. Siemens heeft er namelijk voor gezorgd dat je belangrijke onderdelen gemakkelijk zelf uit de machine kunt halen en ze een keer mee te draaien in de vaatwasser! Er zit dan ook een behoorlijk prijskaartje aan, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Siemens EQ9+ S500 koffiemachine.

Midden koffiemachine top 3

Ook zijn er behoorlijk wat goede koffiemachines in het middensegment te vinden. We hebben daarom de beste 3 voor je geselecteerd, want het aanbod is groot wat de keuze niet makkelijker maakt! We hebben rekening gehouden met een budget tussen de € 400,- en € 800,-.

MELITTA BARISTA T SMART

Melitta is een bekend koffiemerk, maar niet qua volautomatische koffiemachines. Echter hebben zij hun kennis goed weten te gebruiken in deze koffiemachine! Deze fantastische machine heeft veel instelmogelijkheden een mooie duurzame zetgroep en is voorzien van een dubbel bonenreservoir. Wat ook mooi meegenomen is, is dat de machine tijdens het malen van de koffiebonen een heel stuk stiller is dan de gemiddelde koffiemachine. Harstikke fijn dus voor in een openkeuken!

Kortom, deze machine is van alle luxe voorzien, maar beter geprijsd dan de luxe machines!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Melitta Barista T Smart.

PHILIPS LATTE GO EP2231/40

We kennen Phillips al jaren in de koffiewereld, maar onze gedachtes bij hun koffiemachines zijn vaak wisselend. Echter met deze koffiemachine zet Phillips een behoorlijke stap in de goede richting en weten ze ons bijzonder positief te verrassen. De Latte Go is misschien in prijs-kwaliteit wel een van de beste machines van het moment! Het voldoet echt aan alle wensen om een heerlijke cappuccino of espresso te drinken, zonder dat het je moeilijk gemaakt wordt in het onderhoud. Kortom een echte aanrader als je opzoek bent naar een machine met veel mogelijkheden, met een beperkt budget! Namelijk de laagste prijs van het middensegment!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Philips Latte Go EP2231/40 koffiemachine. 

SIEMENS EQ.6+ S100

Mijn persoonlijke favoriet, de Siemens EQ.6! Geen gekke technologische systemen die verbonden zijn met de wifi of welke je met een app moet bedienen, maar gewoon een goed apparaat wat recht toe recht aan is. Deze machine beschikt over veel functionaliteiten en is makkelijk in onderhoud. Naast het gemak van de machine is het bonenreservoir afgesloten met een siliconenrand waardoor het malen van de koffie amper geluid maakt. De machine heeft wellicht geen strak design zoals de koffiemachines van Jura, maar het is het prijsverschil zeker waard!

Niet genoeg informatie over deze koffiemachine, lees hier meer! Review Siemens EQ.6!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Siemens EQ.6+ S100 koffiemachine.

Goedkope koffiemachine top 3

Ben jij wel een koffieliefhebber, maar heb je geen groot budget? Niet getreurd, want ook onder de € 400,- heb je een aantal hele leuke koffiemachines. Ook hiervan hebben wij een top 3 opgesteld, om je te helpen bij het maken van een keuze!

Krups Arabica Automatic EA8160

Krups is een goed voorbeeld van een B-merk welke in kwaliteit heel dicht in de buurt komt van een A-merk. Deze machine is dan ook een goede, gemakkelijke machine voor een klein huishouden. Geen bijzondere mogelijkheden, maar alles is gewoon goed en erg functioneel.  Voordelen van de machine zijn de warmhoudplaat en het automatische spoelprogramma van de zetgroep. Daarnaast zit er een melksysteem op met een slangetje, welke voor prima cappuccino’s kan zorgen maar niet te vergelijken is met het systeem van een luxere koffiemachine.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Krups Arabica Automatic EA8160.

DE’LONGHI MAGNIFICA ECAM 20.110.B

De’Longhi staat niet bekend om zijn gebruiksgemak of om zijn eenvoudige onderhoud. Echter staan ze wel voor kwaliteit! Kwaliteit van het zetten van de koffie is iets wat voorop staat bij deze fabrikant. Hierom biedt de koffiemachine wel waar voor zijn geld! Een van de goedkoopste machines in onze toplijst, welke goedkoop is door zijn beperkte mogelijkheden. Maar de mogelijkheden die de machine heeft, die zijn goed. Sterkte van de koffie is aan te passen met de knop voorop en de jouw kopjes kun je warm houden doormiddel van de warmhoudplaat. Zoals bij veel goedkope koffiemachines, is het waterreservoir aan de kleine kant en moet je deze dus wat frequenter vullen.

Bekijk hier de meest recente prijs van de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B koffiemachine.

KRUPS EA8150

Deze koffiemachine is identiek aan de vorige koffiemachine van Krups, echter heeft deze niet het melksysteem. Deze machine is voorzien van een stoompijpje waarmee je zelf het melk kunt opschuimen. Iets wat minder makkelijk, maar zeker zo leuk om te doen. De reden dat deze hier tussen staat is gewoonweg de prijs, want voor de kwaliteit van de machine is het wel een heel mooi prijsje!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Krups Arabica Automatic EA8150

Waar moet je verder rekening mee houden bij een koffiemachine?

VERSCHILLENDE SOORTEN KOFFIEBONEN

Tuurlijk is goed gereedschap het halve werk, maar ook het product/de ingrediënten zijn erg van belang. Echter is dit een smaakkwestie en kan ik hier dus weinig advies over geven. Wel kan ik je aanraden om regelmatig nieuwe koffiesoorten te proberen. Door te wisselen van het product, leer je steeds meer over jouw smaak en zal je uiteindelijk de beste koffie voor jou vinden.

ONDERHOUD VAN DE KOFFIEMACHINE

Alle koffiemachines hebben op zijn tijd onderhoud nodig, echter verschilt de hoeveelheid van het onderhoud echt per machine. Ook het soort onderhoud en tijd die je ermee kwijt bent verschilt heel erg. Wel zijn heel veel machines tegenwoordig voorzien van een goede waterfilter en mooie reinigingsprogramma’s, zodat het steeds minder tijd en moeite kost om je machine te onderhouden. Let dus bij je aankoop altijd op de intensiviteit van het onderhoud. Wel heb ik nog een aantal tips over het goed en zorgvuldig onderhouden van jouw koffiemachine:

  1. Wanneer jouw machine het kan zo nu en dan de zetgroep eruit halen en spoelen met lauw water.
  2. De waterfilter in jouw koffiemachine afstellen op de hardheid van het water bij jou in huis.
  3. Spoel de machine eens in de zoveel tijd door met natuurazijn.

Heb jij nog vragen over een van de bovenstaande koffiemachines of heb je juist veel aan de informatie in deze blog gehad? Laat dit dan in een reactie weten!

In elk geval veel drinkplezier met jouw nieuwe koffiemachine!