Technologische ontwikkelingen koffiemachines dubbel canister

Technologische ontwikkelingen koffiemachines​

Ontwikkelingen op technologisch gebied gaan tegenwoordig sneller dan ooit. Zo is de elektrische auto momenteel al niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en zitten we meer dan ooit (gedwongen) in online vergaderingen. In dezelfde stroomversnelling waarmee deze veranderingen zijn gekomen, veranderen de koffiemachines ook!

In dit artikel heb ik de ontwikkelingen onder elkaar gezet en voor jou de belangrijkste eruit gehaald! Zodat jij onder het genot van een heerlijke kop koffie kan nadenken over wat jouw nieuwe koffiemachine allemaal moet kunnen!

Technologische ontwikkelingen volautomatische koffiemachines

Volautomaten waren tot een aantal jaar geleden nog helemaal niet de standaard in veel thuissituaties, echter zien we dat dit toch steeds meer de norm aan het worden is en dat de machines steeds beter worden! De volautomaten van tegenwoordig behalen dan ook al bijna dezelfde kwaliteit als de barista bij jou om de hoek.

We zien dat er met name veel veranderingen zijn op het gebied van koffiespecialiteiten zoals cappuccino, latte macchiato, ristretto of een doodgewone espresso. Deze specialiteiten worden meer dan ooit in de thuiskeuken geserveerd zonder dat daar ook maar één barista aan te pas komt! We zien dan ook dat vooral de melksystemen steeds beter worden en dat machines uitgerust worden met een dubbel bonenreservoir.

Ontwikkeling melkopschuimer

We kennen hem nog wel, de melkopschuimer van vroeger! Het kleine snel draaiende spiraaltje, welke de melk moest doen opkloppen. Helaas ging dit niet altijd even goed en liet de kwaliteit vaak iets te wensen over.

Nou hierover hoeven we onszelf tegenwoordig geen zorgen meer te maken, bijna iedere volautomatische koffiemachine heeft een geïntegreerd melksysteem waarmee er heerlijke cappuccino gezet kunnen worden met een paar drukken op de knop. Alleen welke koffiemachine heeft nu het beste melksysteem?

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een melksysteem met melkslang, dit is relatief makkelijk schoon te houden en heel eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is het slangetje te steken in een glas, beker of pak en de melk wordt hieruit gehaald.

Dubbel bonenreservoir

Door een dubbele bonenreservoir kun je twee koffiesoorten tegelijk in jouw koffiemachine doen, wat ervoor zorgt dat iedere specialiteit bereid wordt met de juiste koffieboon. Je kunt je namelijk voorstellen dat verschillende specialiteiten ook verschillende bonensoorten vragen. Zo vragen veel koffiespecialiteiten met melk om een krachtige espresso en vraagt een Lungo juist om een crème koffieboon.

Machines met deze optie:

Nadeel aan koffiemachines met een dubbel bonencanister is dat ze vaak erg prijzig zijn. Dus past dit niet binnen jouw budget, lees dan mijn blog top 10 beste volautomatische koffiemachines.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *