Jura E8

Koffiezetapparaat bonen

Meer dan ooit wordt er thuis koffie gezet met een koffiezetapparaat bonen. Waar men voorheen gewent was aan de oude moccamaster is de kwaliteit van koffie thuis dus ook echt toegenomen. Maar wat weten we eigenlijk allemaal van verse bonen koffie en hoe kiezen we nou de juiste espressomachines?

Veranderingen in het koffiezetten thuis

Het koffiezetten thuis gebeurt tegenwoordig heel anders dan dat dit vroeger ging. Hierboven heb ik de moccamaster al even genoemd, maar zelfs daarvoor waren er andere alternatieven voor het maken van koffie. De traditie van het zetten van koffie in de morgen leeft al generaties voort, maar is ook door de jaren heen veranderd. Deze verandering is in mijn ogen wel altijd in positieve zin geweest, want de kwaliteit van de koffie neemt toe, de grote branderijen nemen af en kleine lokale boeren worden steeds belangrijker!

Deze ontwikkelingen brengen natuurlijk niet alleen iets te weeg bij de koffiebonen en de manier waarop het gebrand wordt, maar ook bij de koffiezetapparaten. Zowel grote als kleine koffiezetapparaten veranderen qua inhoud en qua mogelijkheden. Het is niet meer alleen koffie die er thuis gedronken kan worden. Je kunt namelijk een volledig koffiezaakje beginnen met de koffiespecialiteiten die uit sommige koffiemachines komen.

Gestegen vraag van het koffiezetapparaat

Door de komst van Corona is men zich meer dan ooit bewust geworden van hoeveel koffie men drinkt op kantoor. Want al deze kopjes koffie moeten tegenwoordig gezet worden met de koffiemachine die men thuis ter beschikking heeft. Het thuiswerken vraagt namelijk niet alleen iets van het personeel, maar ook van de koffiezetapparaten die zij thuis hebben. Deze draait namelijk ineens overuren! En dat is terug te zien in de afnames van alle koffiemachines. Vooral verse bonen lijken enorm in de smaak te vallen, en dat snappen wij! Men koopt met name een koffiezetapparaat bonen en dit doen we vaak vanwege de kwaliteit van de koffie die je hiermee kunt zetten.

Ook kopen we steeds meer een koffiezetapparaat om lekker mee te hobbyen. Een uitgebreide pistonmachine of juist een klein koffiezetapparaat, ze zijn momenteel dus allemaal intrek! De koffiezetapparaten van De Blokker, Bol.com en Coolblue waren niet meer aan te slepen. De voorraden zijn echter overal weer beter op pijl en dat biedt ons de mogelijkheid jou te adviseren!

We zullen een aantal koffiemachines gaan belichten hier zodat jij makkelijker een keuze kan maken en laten we dan maar beginnen met beste koffiemachine van 2020!

Beste koffiemachine 2020

In eerdere blogs hebben jullie mogelijk al kunnen lezen over het feit dat wij fan zijn van Jura koffiemachines en van Siemens koffiemachines! Beide hebben een geheel eigen karakter en een totaal andere uitstraling! Hieronder vindt je dan ook in onze ogen de beste volautomatische koffiemachines van het moment

Koffiezetapparaat bonen Siemens EQ9

De siemens EQ9 is wel echt een van onze favoriete koffiemachines. Dit koffiezetapparaat bonen is letterlijk tot alles toe instaat, zonder dat jij daarvoor heel veel moeite hoeft te doen. De machine is gemakkelijk en goed te bieden en beschikt over fantastische mogelijkheden voor het zetten van diverse koffiespecialiteiten! Benieuwd naar meer informatie over deze koffiemachine, lees onze review over de Siemens koffiezetapparaat. Groot nadeel aan dit koffiebonen apparaat is de prijs!

Koffiezetapparaat bonen Siemens EQ6

Een wat vriendelijker geprijsde Siemens koffiemachine is de Siemens EQ6. Zoals je ziet komt deze uit de zelfde familie als de EQ9, maar het is een wat meer standaard espressomachine. Deze volautomatische espressomachine beschikt over minder instelmogelijkheden, maar is in de basis gewoon erg goed en gemakkelijk! Het melkschuim is lekker en het is een degelijk gebouwde koffiemachine! Al met al een hele goede machine tegen voor een mooie prijs! Meer weten over deze koffiemachine? Lees onze review over de Siemens EQ6.

Beste pistonmachine 2020

Naast de beste volautomatische koffiemachines hebben we ook een aantal goede pistonmachines voor jullie onder elkaar gezet. Dit omdat ook hier de vraag van gestegen is en men eigenlijk niet weet waar ze precies naar moeten zoeken. Meet tips waar je op moet letten bij het kopen van een koffiemachine vindt je onderaan de pagina.

Pistonmachine Sage The Oracle Touch

Wanneer je overweg kan met een pistonmachine is het leuk om hiermee te spelen en te hobbyen in eigen keuken. De Sage pistonmachine is dan ook uitermate geschikt voor koffieliefhebbers, maar ook voor beginners op dit vlak. Het is een halfautomatische koffiemachine, waarmee je koffiezet met bonen. Je kunt echt werkelijk fantastische koffies maken met deze machine het vergt alleen wat aandacht en tijd, maar des te beter hij smaakt!

Pistonmachine Sanremo Treviso LX

Dit is een nog niet eerder beschreven koffiezetapparaat door ons, maar lijkt een hele goede machine te zijn voor de onbetwiste specialist die zich thuis wil uitleven. Deze pistonmachine bonen is niet alleen geschikt voor een specialist, maar het is ook een waar plaatje voor het oog. Kortom, prestaties en looks zijn beide bovengemiddeld goed!

Koffiezetapparaat kopen? Hier moet je op letten!

Het kopen van een nieuwe espressomachine of koffiezetapparaat kan tegenwoordig best lastig zijn. Dit vanwege het enorme assortiment, met allemaal goede koffiemachines die veel overeenkomsten met elkaar hebben. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten en wat is belangrijk om te weten wat bij jou als persoon past?

Persoonlijke kenmerken van een koffiemachine

Bij het kopen van een nieuw koffiezetapparaat, kan het je zijn opgevallen dat prijzen best uiteen lopend zijn. Dit is absoluut niet omdat het dan minder goede machines zijn, maar vaak zit het hem in de mogelijkheden van de koffiemachines.

Zo is het belangrijk om goed te weten wat je wilt gaan doen met jouw nieuwe koffiemachine. Zo zijn onderstaande vragen goed om vooraf te kunnen beantwoorden, zodat je makkelijk kunt segmenteren:

 • Met hoeveel mensen ga je actief gebruik maken van het koffiezetapparaat?
 • Hoeveel koppen koffie moeten er dagelijks uit?
 • Wil je koffiespecialiteiten met warme- of schuimmelk?
 • Welke koffiespecialiteiten wil je kunnen maken met de koffiemachine?
 • Wat weet je over het instellen van de juiste maalgraad van de koffie?
 • Wil je ook heet water uit de machine halen?
 • Wil je zelf het melk opschuimen of moet dit automatisch door de machine gedaan worden?
Aanbieding koffiemachine

Bij het kopen van een koffiezetapparaat is het ook belangrijk om te kijken naar verschillende andere kenmerken dan jouw persoonlijke voorkeur. Zo zijn er namelijk grote verschillen tussen koffiemachines en met name tussen de espressomachines, in het bijvoorbeeld het onderhoud. Bijgaand heb ik ook een lijstje opgesteld met zaken die goed zijn om te screenen bij het kopen van een nieuwe koffiemachine.

 • Hoe makkelijk/moeilijk is het koffiezetapparaat te onderhouden?
 • Hoeveel geluid produceert de koffiemachine bij het zetten van de koffie en het malen van de bonen?
 • Is de opvangbak groot genoeg voor het aantal koffiedrinkers?
 • Hoeveel kopjes koffie kan ik uit een waterreservoir halen?
 • Hoe lang zit er garantie op de koffiemachine?

Conclusie

Er zijn enorm veel goede koffiemachines te koop op de markt van koffiezetapparaten en espressomachines, alleen de tools op de machines verschillen. Let op wat jij belangrijk vindt aan een koffiezetapparaat bonen en houdt goed in de gaten welke andere kenmerken de koffiemachine heeft. Slechte machines worden er bijna niet meer gemaakt, dus vindt vooral de juist voor jou!

Zijn de door ons aangeraden koffiemachines wat te duur voor je, lees gerust onze eerdere blog over de beste koffiemachine 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *