Jura koffiemachine

Jura koffiemachine

Wie wil dat nou niet, een prachtige Jura koffiemachine? Jura is al jaren marktleider als we kijken naar de volautomatische espressomachines. De machines zien er goed uit en presteren ook nog eens geweldig, maar toch zijn er ook jaren geweest waarbij Jura kritiek heeft gekregen. In deze blog vertel ik over onze liefde met Jura koffiemachines en over de ontwikkelingen die zij hebben doorgemaakt.

Onze Jura koffiemachine liefde

Het is je wellicht niet ontgaan, maar wij zijn stiekem wel een beetje verliefd op Jura haar koffiemachines. De machines presteren goed, gaan lang mee, zijn ontwikkeld en gebouwd in europa en zetten ook nog een overheerlijke kop koffie. Maar hoe komt het nou dat wij deze liefde hebben?

Het is inmiddels echt een heel aantal jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met een koffiemachine van Jura. Deze koffiemachine was voor de tijd van toen bijzonder! Je kwam niet vaak een dergelijke machine tegen, maar toen dus wel. Met dank aan die eerste Jura die ik toen zag ben ik ook meer van koffie gaan houden. Want destijds was ik nog absoluut geen koffiefanaat, maar wat kwam hier een overheerlijke espresso uit! Dit waren we toen nog helemaal niet gewend. Waar we eerst altijd dronken uit een mocca master, hadden mijn ouders het geweldige systeem van Senseo aangeschaft. Kortom alleen de beleving van een goede espresso thuis, maakte het al fantastisch! Wel keken we toen al met een kritisch oog naar de koffiemachine, want er moest ook een geweldige cappuccino uitkomen. Dit is dan ook meteen een van de punten van kritiek!

Puntjes van kritiek 

Helaas kwam er alles behalve een geweldige cappuccino uit. Het schuim was slap, niet heet genoeg en het leek teveel op warme melk. Buiten dat was het enorm ingewikkeld om de afstellingen van het schuim te veranderen, waardoor we op een zeker moment de moed hadden opgegeven. Kortom, toen was ook het gebruiksgemak nog een punt van aandacht!

Verbeteringen koffiemachine Jura

Gelukkig wist Jura deze punten van aandacht behoorlijk te verbeteren in de afgelopen jaren. Zo heb ik nu zelf de Jura E8, waar ik tot op de dag van vandaag erg blij mee ben! Een goede kop koffie, overheerlijke cappuccino en ook nog eens hondseenvoudig te bedienen.

Waar wij voorheen dachten dat de koffie voor thuis niet heel veel beter meer zou worden, blijkt nu dus weldegelijk dat het Jura en andere merken hier toch in geslaagd zijn. Wat ons maar al te nieuwsgierig maakt naar de veranderingen die er nu weer aan gaan komen! Wat ons betreft blijven wij Jura in elk geval op de voet volgen en houden wij jullie op de hoogte van de laatste updates!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *