Jura E8

Jura E8 Review

Wij hebben de eer om de Jura E8 te mogen testen. Want zoals jullie weten en kunnen lezen in onze eerdere blogs, zijn wij wel fan van de koffiemachines van Jura. Vandaar dat wij ook zo blij zijn om voor jullie een review te mogen schrijven over de Jura E8!

Jura E8 kopen?

Het is een vrij duur model van Jura, maar het is absoluut een mooie machine. Maar is hij ook zijn geld waard en zouden wij met onze kennis van koffie en koffiemachines deze koffiemachine ook aanraden?

Het antwoord hierop is heel duidelijk; Ja!

Om deze ja duidelijk te onderbouwen hebben wij onze bevindingen in deze review onder elkaar gezet.

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk
  • Waterreservoir (1,9L)
  • Fantastische zetkwaliteit
  • Instelmogelijkheden
  • Onderhoud
  • Melksysteem

Nadelen

  • Prijs
  • Geen touchscreen
  • Formaat
  • Bonerreservoir

Jura E8 bouwkwaliteit

De Jura E8 is net als de vele andere Jura koffiemachines behoorlijk goed gebouwd en ontwikkeld. Veel hoogwaardige materialen zijn er gebruikt voor het bouwen van deze koffiemachine. Zo wordt er in deze koffiemachine gebruik gemaakt van verschillende geavanceerde technologieën, die er voor zorgen dat er maar weinig koffiemachines kunnen wat deze koffiemachine kan.

Zo is de Jura E8 koffiemachine uitgerust met een vernieuwd malingssysteem, welke zorgt dat er meer aroma uit de koffie gehaald kan worden. Ook is de koffiemachine voorzien van een ongelijkwaardige koffiedruk per koffiespecialiteit, waardoor de doorlooptijd zich eenvoudig en juist aanpast. De doorlooptijd en de maalgraad hebben beide invloed op de extractie van de koffie, welke van enorm belang zijn voor de smaak van het uiteindelijke product.

Wel is het zo dat er toch nog altijd een aantal onderdelen van de koffiemachine wat fragiel aanvoelen. Zo is de lekbak van de koffiemachine niet even stevig, terwijl hier wel aardig voor betaald is.

Koffiespecialiteiten van de Jura E8

Met de Jura E8 heb je de keuze uit 17 verschillende koffiespecialiteiten, welke los van elkaar allemaal instelbaar zijn naar jou eigen voorkeur. Helaas heeft de koffiemachine geen herinneringsmodule waarmee hij instellingen kan bewaren van meerdere personen en zo voor iedereen de gewenste constante kwaliteit kan leveren.

Wel kun je doormiddel van een toevoeging aan de koffiemachine, namelijk de Jura Smart Connect de koffiemachine op afstand bedienen en alle tellerstanden van de koffiemachine uitlezen. Zo weet je snel en gemakkelijk welke koffiespecialiteiten in de smaak vallen. Persoonlijk vinden wij deze functie overbodig, maar het is gewoon een leuk hebbedingetje!

Gebruiksvriendelijkheid

In onze samenvatting bovenaan deze blog hebben we al aangegeven dat we het een pluspunt vinden van de Jura E8. Want ondanks dat de koffiemachine niet is uitgerust met een touchscreen bedieningspaneel, zorgen de knoppen naast het scherm voor een duidelijk overzicht.

De weergaves in het scherm van de koffiemachine zorgen voor een duidelijke en goede uitleg van de koffiespecialiteit en zetten hier zelfs mooie afbeeldingen bij. Op deze manier is de Jura E8 behoorlijk idiot-proof in haar gebruiksvriendelijkheid.

Onderhoud

Wat ons betreft is dit echt een heel groot pluspunt van deze koffiemachine. Want wellicht heb je al in een van onze eerdere blogs gelezen over het onderhoud aan een Delonghi koffiemachine, maar vergeleken met dat is dit een verademing. Zo zijn de koffiemachines van Jura namelijk altijd uitgerust met een goede waterfilter, welke je extra kunt plaatsen in het waterreservoir om verkalking tegen te gaan. Echter heb je deze niet nodig als je thuis een algemene waterontharder hebt. Daarnaast zijn de reinigingsprogramma’s van de Jura koffiemachine zo gemaakt dat je niet in de koffiemachine hoeft te komen.

Kortom het onderhoud is letterlijk het toevoegen van een tablet en de machine zijn werk laten doen! Is dat niet handig?!

Water- en bonenreservoir

De Jura E8 heeft een mooi formaat waterreservoir die zeer geschikt is voor de thuisomgeving. Zo kunnen er uit het waterreservoir van deze koffiemachine gemiddeld een 12 tot 13 koppen koffie uit. Dit betekent eigenlijk gewoon dat volgens de Nederlandse koffiedrinkcijfers er 3 mensen voorzien kunnen worden in hun dagelijkse koffiebehoefte.

Wel zijn wij wat minder te spreken over het bonenreservoir. Want ondanks dat deze zeker minder snel leeg zal zijn dan het waterreservoir, is een maat van 280gr bonen voor ons redelijk onlogisch. Zo is versheid van koffie namelijk van belang voor het zetten van de koffie en die versheid gaat vooral achteruit in open zakken koffie. Het bonenreservoir is namelijk goed afsluitbaar, waardoor de koffie minder snel zijn versheid verliest. Kortom, wij zien liever een groter bonenreservoir, zodat de versheid geborgd is en je niet altijd restanten houdt in zakken.

Smaak

Dat we fan zijn van Jura moge duidelijk zijn, maar ook deze koffiemachine doet ons wederom verbazen als het om smaak gaat. Wanneer we de koffie drinken en hierbij onze ogen sluiten wanen we ons even bij een Italiaanse koffiebar op het terras. Want of het nou een flat white, een doppio of een normale creme koffie is? Ze smaken allemaal even mooi! En door het mooie lampje wat brand bij uitgifte van de koffie wordt de fantastisch mooie cremalaag nog beter uitgelicht.

Conclusie

De prijs van de Jura E8 is als je het ons vraagt wat aan de hoge kant, waardoor deze machine niet voor iedereen is weggelegd én dit vinden wij jammer! Want wij gunnen iedere koffieliefhebber thuis de geweldige koffiebeleving die deze koffiemachine aan jouw keuken geeft. De smaak van de koffie is goed, de machine is uitgerust met goed materiaal en hij is ook nog eens makkelijk in onderhoud.

Wel zijn er wat kleine dingen die bij de nóg duurdere modellen toch een heel stuk beter zijn, maar wij zijn over het algemeen toch heel erg positief verrast!

4.4/5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *