Espresso Martini 2

Espresso Martini maken!

Espresso Martini is een drankje dat iedere koffie en alcohol liefhebber ooit moet hebben gedronken en het liefst zelf moet hebben gemaakt! Het is namelijk heel eenvoudig te maken, maar het zorgt er wel voor dat jij zo bovenop jouw after diner dip bent. Benieuwd hoe dit moet, lees dan verder!

Het recept van dé Espresso Martini!

Heel eerlijk gezegd is het recept van mijn favoriete cocktail niet van mijzelf, maar van mijn schoonouders! Zij hebben mij als koffieliefhebber namelijk vrij recent pas kennis laten maken met dé Espresso Martini. Wat natuurlijk al bijzonder is, aangezien ik de koffiekenner ben en dit van hen heb moeten leren.

Een cocktail drinker ben ik eigenlijk absoluut niet. Vaak zijn ze vrij prijzig en zijn de smaken mij iets te zoet. Echter vind ik de heerlijke koffiesmaak in combinatie met de alcohol een goed alternatief voor de toch vaak zoete of sterke cocktails.

Om de perfecte Espresso Martini te maken, heb je een aantal spullen nodig in huis. Welke ik hieronder heb opgesomd.

  • Isolerende cocktailbeker
  • Barmaatje
  • IJsblokjes
  • Koffielikeur Kalhua
  • Vodka
  • En uiteraard Espresso of een dubbele ristretto

Nu eindelijk het maken!

Maakt 30ml espresso of ristretto en doe dit in de cocktailbeker. Giet daarna van zowel de kalhua als de vodka er 30ml bij. Hierna mag je er op gevoel een scheutje met suikersiroop bij doen, dit zorgt voor een heerlijke cremalaag na het schudden. Doe de ijsblokjes erbij en schudden maar!

Schud het voor 30 seconden goed en intensief, houdt de fles wat schuin en doe de fles van je af en naar je toe. Dit zorgt voor het beste resultaat!

En nu; GENIETEN MAAR!

Serveer tip; leg een paar koffiebonen op de cremalaag of bestrooi het met een beetje cacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *