Cold Brew koffie

Cold brew koffie zetten!

Het warme weer is steeds meer op komst en dat vraagt maatregelen, namelijk cold brew koffie! Dit is zoals de naam al doet vermoeden een koffiespecialiteit welke koud gezet is. Kortom, ook tijdens de zomermaanden kun jij jouw energieboost krijgen! 

Cold brew koffie, wat is het?

Cold brew koffie is zeker niet hetzelfde als de normale ijskoffie die we kennen. Het is namelijk een leuke en nieuwere variant hierop. Het verschil tussen deze twee koude koffiespecialiteiten zit hem in de bereidingswijze. Ijskoffie wordt namelijk gemaakt met warme koffie waarna het afkoelt en met ijs geserveerd wordt. Deze koffiespecialiteit daarentegen wordt koud gemaakt, gemalen koffie wordt namelijk vermengt met koud water. Na het mengen mag het 12 tot 24 uur staan in een afgesloten bak, zodat de smaken uit de gemalen koffie gehaald worden. Bijgaand een duidelijke uitleg van hoe je het maakt!

Zo maak je Cold brew koffie!

Zoals je hebt kunnen lezen wordt een cold brew koffie niet in 5 minuten gemaakt, start dus ruim voor het moment wanneer je het wilt drinken.

Dit heb je nodig

  • 250 gram fijngemalen koffie
  • 1 liter koud water
  • Een filter

Doe de fijngemalen koffie in een grote kan, pot of een french press koffiezetter en giet er zachtjes en geleidelijk aan het water erbij. Roer er voorzichtig met een lepel door en zorg ervoor dat alle koffie goed door het water is opgenomen, zo komt er namelijk de meeste smaak vanaf. Dek je pot, bak of french press koffiezetter af en laat de koffie minimaal 12 uur op kamertemperatuur staan.

Wanneer de koffie zijn smaak goed heeft afgegeven aan het water, is het tijd dat we de koffie gaan filteren. Met een french press is dit heel eenvoudig, want dan kun je de filter langzaam naar beneden duwen. Wanneer je een kan of pot hebt gebruikt, filter je met een koffiefilter. Deze maak je nat voor gebruik zodat er geen onnodige smaken overgedragen worden aan de koffie.

Dit alles gedaan? Dan kun je nu gaan genieten van jouw overheerlijke cold brew koffie! Je kunt hem tot wel 2 weken afgedekt in de koelkast bewaren.

Serveertip; probeer dit eens een keer met koude melk en ijsklontjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *