Aanbieding koffiemachine

Aanbieding koffiemachine

Koffiemachines zijn best een beetje prijzen en ze zijn wel eens ooit in de aanbieding, maar welke aanbieding koffiemachine voldoet dan wel aan jouw persoonlijke wensen? In deze blog proberen we goed uit te leggen waar je op moet letten bij het kopen van een koffiemachine, op die manier kun je gerust een koffiemachine kopen welke in de aanbieding is. Omdat je met deze punten zeker weet dat het geen troep is!

We kunnen de ochtend bijna niet opstarten zonder een overheerlijke kop koffie en willen dan ook verzekerd zijn dat we deze ook weer iedere ochtend opnieuw kunnen zetten voor onszelf. Maar ja, je wil het liefst geen duizenden euro’s uitgeven aan een koffiemachine. Nee we willen kwaliteit voor een goed prijs en als we dan eenmaal wat te willen hebben, dan zou het fijn zijn als het een aanbieding koffiemachine is.

Als je op basis van een bepaald budget een keuze wilt maken, adviseren we je eens een kijkje te nemen in een van onze eerdere blogs. Namelijk die over de beste volautomatische koffiemachines en de beste pistonmachines.

Aanbieding koffiemachine; de verschillende merken

We willen eigenlijk niet de merk gebonden consument zijn, maar we hebben toch vaak allemaal wel een voorkeur voor bepaalde merken als het op je passie of hobby aankomt. Nou wij dus ook! Er zijn namelijk een aantal merken koffiemachines, welke niet heel regelmatig goede aanbiedingen hebben, maar waarvan we op voorhand kunnen zeggen dat als ze een actie hebben, dit altijd een goede koop is.

Zo is Jura natuurlijk al jaren een begrip als het aankomt op de volautomatische koffiemachines. Dit prachtige Zwitserse merk staat in onze ogen dan ook echt voor degelijkheid en gemak.  De koffiemachines zijn namelijk duurzaam ontwikkeld, wat ervoor zorgt dat de machine een ongekend lange levensduur heeft. Mocht je dus een aanbieding koffiemachine hebben van Jura, dan is dit zondermeer de moeite waard om hiernaar te kijken. Voor huidige aanbiedingen verwijzen wij je graag via onderstaande afbeelding, naar de Jura’s op Bol.com.

In onze eerdere blogs hebben we niet alleen Jura al regelmatig voorbij laten komen, maar ook bijvoorbeeld een Siemens! Dit merk heeft hun naam in de afgelopen jaren aardig weten te vestigen op de koffiemarkt. De machines zijn hoogwaardig geproduceerd en zien er vaak ook nog eens heel strak uit. Daarnaast hebben ze machines die passend bij alle soorten budgetten voor aankoop.

In tegenstelling tot Jura heeft Siemens zo nu en dan nog wel eens een goede aanbieding koffiemachine. Benieuwd naar welke koffiemachine van Siemens wij aanraden? Lees onze review eens over de Siemens EQ.6, als je het ons vraagt een prachtige machine voor een hele mooie prijs.

Een laatste merk welke we je niet wilde onthouden is Melitta dit merk is over het algemeen bekend van de snelfilter koffiemachines en kennen we dan ook vooral van de filters die we daarvoor nodig hebben. De reden dat hij tussen de koffiemachine merken staat waarbij een aanbieding koffiemachine van dit merk altijd een goede koop is, ligt aan de kennis die zij hebben over koffie en koffiemachines. Je merkt dat hun koffiemachines geproduceerd zijn met de jaren ervaring die zij hebben binnen de koffiemarkt.

Goede aanbieding koffiemachine? Waar moet je op letten

Staat het merk van de aanbieding koffiemachine die je hebt gezien niet in het bovenstaande rijtje? Dan kan ik me voorstellen dat je graag wilt weten wat allemaal van belang is om te weten wat een goede aankoop is als het op koffiemachines aankomt. Uitgangspunt hierbij is dat de koffiemachine zet die voor jou het meest geschikt is en waarmee jij overweg kan, zonder dat de machine na een korte tijd alweer stuk is.

Bedenk allereerst wat je machine allemaal moet kunnen en wat voor soort dranken je er allemaal mee wilt kunnen zetten. Wil je bijvoorbeeld zelf je koffie malen en het in een piston doen? Kies dan voor een halfautomatische pistonmachine. Als je juist liever wilt dat de koffiemachine een overheerlijke kop koffie voor je zet zorg dan dat je kijkt naar volautomatische koffiemachines.

Daarna is het van belang dat je weet of er alleen koffie uit de machine moet komen of dat de koffiemachine in de aanbieding ook de mogelijkheid moet hebben tot het zetten van koffiespecialiteiten met verse melk. Denk hierbij aan dranken als cappuccino, latte macchiato of een koffieverkeerd.

Weet je eenmaal zeker dat jij koffiespecialiteiten wilt gaan zetten met jouw nieuwe koffiemachine? Dan heb je ook nog eens verschillende keuzes in het soort melksysteem. Onze voorkeur gaat uit naar het melksysteem met een melkslangetje.  

Als je eenmaal goed in beeld hebt wat jouw koffiemachine moet kunnen, dan weet je in elk geval al of de aanbieding koffiemachine hieraan voldoet. Mocht dat zo zijn, dan is het tijd om te gaan kijken naar de specificaties iets waarin wij jou graag helpen!

Cappuccino

Specificaties aanbieding koffiemachine

Wanneer wij koffiemachines beoordelen kijken wij vaak naar een aantal factoren en dat zijn de volgende: het waterreservoir, de bonenmaler en de maalstanden, het geluid, gebruiksgemak en het onderhoud. Van al deze punten leggen we je dan ook uit wanneer een machine geschikt is voor jou.

Het waterreservoir

Dit is vooral een belangrijke om naar te kijken in verhouden tot het aantal koppen koffie dat je dagelijks met de machine gaat zetten. Zo is een koffiemachine met een waterreservoir van 1 liter logischerwijs minder geschikt voor een gezin met 5 intensieve koffiedrinkers, dan een koffiemachine met een waterreservoir van 2 liter. Denk hierbij dus vooral aan jouw persoonlijke koffieverbruik.

De bonenmaler en de maalstanden

Dit is een belangrijk onderdeel van de koffiemachine voor de echte koffieliefhebbers. Wanneer je namelijk regelmatig van bonen wisselt, kan het zo zijn dat de ene koffie er heel anders uitkomt dan de andere koffie en dat de koffiemachine bij de ene sneller doorloopt dan bij de ander. Dit heeft alles te maken met de extractie, die mede wordt bepaald door de maalgraad van de koffie. Persoonlijk zijn we van mening dat een koffiemachine minimaal 4 maalgraadstanden moet hebben voor een goed resultaat. Ben je echt een liefhebber en kenner van koffie, dan is dit nog absoluut niet voldoende voor jou! Kijk dan vooral naar koffiemachines met meer dan 8 maalgraadstanden.

Het geluid

Er is een groot verschil in het geluid die koffiemachines kunnen produceren. Zo is het natuurlijk het prettigste om een zo stil mogelijke koffiemachine te hebben, echter kost dit vaak iets extra’s. Door dikkere behuizingen en het gebruik van steviger materiaal is het vaak zo dat de het bonenreservoir en de bonenmaler minder geluid maken, dan bij machines met een mindere stevige behuizing. Let dus altijd bij de aanbieding koffiemachine op het materiaal waarmee de machine gemaakt is en kijk ook naar de afsluitbaarheid van het bonenreservoir.

Het gebruiksgemak

Heb jij naar alle bovenstaande punten gekeken en is die koffiemachine die jij in de aanbieding hebt gezien volgens jou nog altijd geschikt, dan is het nu zaak om te kijken naar het gemak in het gebruiken van de koffiemachine. Namelijk niet geheel onbelangrijk toch?

Belangrijk hierbij is kijken hoe je de maalgraad kunt aanpassen, het verschil tussen crème café en espresso goed zichtbaar is en of dat je makkelijk bij het menu en de instellingen kunt. Zo zijn de meeste koffiemachines met LCD touch display ook zeer eenvoudig in het bedienen, namelijk een overzichtelijk scherm met mooie pictogrammen.

Wanneer je de maalgraad van de koffie kunt aanpassen op de machine en doet dit door het aandraaien of losdraaien van een knop in het bonenreservoir, is dit een handige manier waarop het risico op defecten het kleinste is. Kortom een paar kleine tip om op te letten bij het aankopen van die aanbieding koffiemachine die jij hebt gezien!

Het onderhoud

Misschien wel een van de belangrijkste onderwerpen, zeker als het aankomt op de levensduur van jouw koffiemachine. Want onderhoud van een koffiemachine kan behoorlijk tijdrovend zijn, maar in sommige gevallen is het niet meer dan een aantal knoppen intoetsen en de machine zijn werk laten doen. Zoals bekend zijn wij fan van Siemens, maar zeker als het aankomt op het onderhoud. Veel van de machines hebben een gemakkelijk spoelprogramma en reinigingsprogramma, maar niet alleen dat onderscheid ze, je kunt ook de zetgroep uit de koffiemachine halen en deze gewoon mee draaien in de vaatwasser.

Vraag bij het kopen van de koffiemachine die jij in de aanbieding hebt gezien altijd even naar de bovengenoemde onderwerpen of zoek dit even op in één van onze blogs of die van onze collega blogschrijvers. Mocht je vragen aan ons hebben, plaats deze dan in een reactie! We reageren snel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *